Cytat:
Napisał hadas
Witajcie mam takie pytanko do was miałem pół roczną przerwę, wiem może nie którym się nie spodoba jestem początkującym, siedzę w vdj, niedawno wydawało mi się że potrafię dosyć dobrze robić przejścia ale ostatnio coś mi nie idzie, trenuje, próbuje i raz wychodzi raz nie.
Wiem co to fraza, wiem że trzeba dobierać dobrze utwory.
Mam do was takie pytanie więc:
1. Gdy wchodzę z nutką najlepiej jest wejść od początku czyli 00:00:00 czy można wejść z 2/3 frazą?
2. Utwór zazwyczaj ma dwa refreny gdy drugi się kończy w którym momencie wchodzić ? Ostatnia fraza refrenu ? Po refrenie?
Zaznaczam że nie czytałem żadnych poradników oprócz o frazie i nie oglądałem żadnych filmików bo tam nic rozsądnego nie ma ;/
|
Wlasnie ogladajac filmiki mozesz duzo z tego wyciagnac,jak ogladajac 10 minmix jednego
znajomego bardzo duzo wyciagnalem i teraz wiem kiedy wejsc i jak robic np 20 nutek w 10 min.
I jeszcze na vdj grasz to chyba jest takie ulatwienue ze widzisz wszystko tak wiec nie wiem w czym problem,nic samo nie przychodzi czwicz do tad az zacznie ci wychodzic.
Boczek:
Wiec jedna i najwaznieksza uwaga to taka ze wogole robisz zle przejscis,zle wchodzisz w fraze i wychodzi jak wychodzi,proponuje poczytac jeszcze troche i tym jak wchodzic i kiedy w fraze ,z biegiem czasu wszystkiego sie nauczysz i powinno byc lepiej