4CLUBBERS.PL - Zobacz Pojedynczy Post - Co to FRAZA? Kiedy wchodzić utworem?
Zobacz Pojedynczy Post
Stary 20-06-2009, 21:21   #202
ravek
..:: Mlody Klubowicz ::..

ravek's Avatar

Dołączył/a: 18 Jun 2006
Tematów: 91
Podziękowań: 270
THX'ów: 178
Wzmianek w postach: 0
Oznaczeń w tematach: 0
Plusów: 12 (+)
ravek 12
Odp: Co to FRAZA? Kiedy wchodzić utworem? Czytaj...

Cytat:
Napisał FazZi85 Zobacz post
Dokładnie racja, jest właśnie to ale hehe najważniejsze jest to żeby zrównywać szybko tempo danego utworku i ładnie znaczy łagodnie go wpleść w kawałek który już leci, tylko tak aby nie było zbyt strasznych wielkich tzw. kobył :D

A mam jeszcze jedno takie pytanie bo np: jak gramy utworek np na 135 lub na 140 to jak zrobić żeby przejść na inną "prędkość" / "szybkość utworku"?
chodzi mi o to żeby było to ładnie zrobione to jesteśmy na 140 a pasuje zejść niżej na 130 to co zrobić?
To pytanie do fachowców raczej bo wiem że można skratcha zrobić albo jakiś efx dodać, ale bez samych efx można tego dokonać jakoś? W sumie ten temat chyba po to jest by sobie wyjaśniać jakieś nie dociągnięcia.

Ps. Fajnie by było jakby ktoś czasem ocenił mojego seta oczywiście już nie długo zapodam jak nagram na wolnym czasie coś

Prędkość 140 ??? TO co Ty, wixę zapodajesz ?? A sposob na taka zmiane tempa? hmmm...
Jest coś takiego jak Funkcja MASTER TEMPO ( KEY jezeli katujesz w traktorze xD ). Otoz sluzy ona do zmiany prędkości odtwarzania bez wpływu na wysokość tonów. Na chlopski rozum, z wlaczona funkcja MT, zmiana tempa o kilka procent nie jest az tak zauwazalna ( uslyszalna ). I robisz tak: przed przejsciem pierwszego utworu w drugi, zmieniasz tempo 1 utworu do 135 bps (z wlaczona funckja MT oczywiscie), a tempo drugiego utworu , ktory ma zalozmy 130, zwiekszasz do 135 ( MT ON). I masz dwa kawalki po 135, sklejasz je, zatrzymujesz pierwszy kawalek, bo przeciez drugi leci. No i stopniowo zmniejszasz tempo, nie "na chama", tylko tak z wyczuciem.
To tyle